Do it yourself!

Tijdens onze jaarlijkse beurs, Intirio in Gent, gaan we altijd op de creatieve tour. Bekijk hier onze DIY's en probeer ze thuis!


Hippe oude borden
Met deze simpele DIY tover je ouderwetse borden om tot hippe borden. Het enige wat je nodig hebt is een aantal borden en een keramiekstift. Sommige stiften hoef je alleen maar 24 uur te laten drogen en dan is je tekening al vaatwasser bestendig.

Voor leuke borden kun je eens gaan kijken bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Als je zelf niet zoveel inspiratie hebt voor een leuke illustratie kun je ook veel ideeën op doen op internet! 


Glas in beton
Ook deze DIY kun je maken door glazen potjes te hergebruiken. In plaats van je groentenpotjes weg te gooien kun je ze nieuw leven in blazen. Verder heb je nog beton nodig (dit kun je kopen in de bouwmarkt). Je kunt zelf een mal maken om het in te gieten maar het is ook mogelijk om bestaande producten als mal te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een emmer of leeg verpakkingsmateriaal.

Meng het betonmengsel zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet het in de mal en zet dan de potjes er voorzichtig in. Laat het geheel rustig drogen en verwijder dan de mal.  Je kunt ervoor kiezen om de potjes achteraf te verven maar natuurlijk kan dit ook vooraf. 

Het kan een leuke pennenbak worden maar je kunt het ook goed gebruiken om de melk, suiker en lepeltjes voor de koffie in te zetten.Illusie op de muur

Naast ijzerdraad, een kniptang en gekleurd draad heb je voor deze DIY ook verbeeldingskracht nodig. Met een lijnenspel op de muur kun je gemakkelijk een 3D-illusie creëeren.

Bij onze eigengemaakte DIY zie je een tafeltje met daarop twee vaasjes. Het zijn hergebruikte glazen potten die we geverfd hebben. Door het ijzerdraad te vormen en deze vormen om te wikkelen met zwart draad, komt de scene tot leven. De vormen van ijzerdraad zijn erg licht en deze kun je gemakkelijk op een spijkertje die in de muur geslagen is laten hangen. De potjes staan op haken die tegen de muur geschroefd zijn.


#WORK_AREA#