De highlights van Milaan Design Week 2019

Begin april, de lente was nog maar net begonnen en ons designteam was alweer onderweg naar de Design Week in Milaan. Een week vol inspiratie waar zij na de winter altijd enorm naar uitkijken. Niets fijner dan je een paar dagen onderdompelen in de wereld van design, kleur, vorm, technische ontwikkelingen. Opvallend dit jaar: de diversiteit aan materialen. Het team heeft duizenden foto’s gemaakt, vele trends ontdekt en nieuwe ervaringen opgedaan. De vijf opvallendste trends die je komende periode gaat tegenkomen in het interieurlandschap hebben wij voor je op een rijtje gezet.1. Teddy en bouclé stoffen

Als tegenhanger van alle smart devices willen we omringd worden door zachtheid. Hierbij is de aaibaarheid van stof erg belangrijk. Hoewel de velours trend nog in volle gang is, is her en der al wel een nieuwe stoffentrend te zien. Deze aaibare stoffen staan te springen om door het grote publiek omarmd te worden. We hebben het natuurlijk over de teddy en bouclé stoffen. Zacht, maar ook met een hele fijne structuur. Deze trend voelt niet alleen goed, maar hij is ook top om te zien en zal het dan ook goed doen op je Instagram feed!

 

2. Mixed with metals

Metaal is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Het wordt niet meer gezien als puur functioneel, maar juist als decoratieve toevoeging aan een meubelstuk. Wel altijd in combinatie met ander materiaal, zoals stof of leer. Zo ontstaat er een spannend en stoer contrast. Dat maakt metaal dus zeer toegankelijk voor elk interieur.
3. Droogbloemen

Opeens zie je ze overal, droogbloemen. Een goed alternatief voor echte planten om je interieur mee op te fleuren. Ze zijn er ook in naturel, maar meestal kom je ze tegen in hele bonte kleuren. En dan niet een paar takjes in een vaasje maar hele bossen die als een kunstobject dienen. Mooi in combinatie met allerlei ander bonte kleuren maar ook heel tof in ton-sur-ton, zoals te zien was bij Normann Copenhagen.

 

4. Ronde vormen

Tijdens de Milaan Design Week waren er bijna geen rechte en hoekige vormen te zien. Of het nou om banken, spiegels, tafeltjes, poefjes, kamerschermen of stoelen gaat: allemaal zijn ze voorzien van afgeronde hoeken. Waarom rond? De ronde vorm is sterk, geeft een zachte uitstraling en zorgt voor een flinke portie vriendelijkheid in je interieur.

 

5. Robuuste materialen

Als tegenhanger in strakke design opstellingen, zien we dat er veel gebruik wordt gemaakt van robuuste en grove materialen. Denk hierbij aan grof steen, poreuze en maanachtige structuren, alles ongepolijst. Bij deze trend is combineren the key! Alles draait om het contrast. Zo stond er bij het Scandinavische merk Muuto tijdens de Milaan Design week een grove baksteen op een basictafel in combinatie met een strakke design vaas. Dit zorgde voor precies het juiste contrast!

 

Benieuwd naar hoe wij deze trends gebruiken voor onze collecties van Vadain en Vadain | else? Volg ons dan via Instagram en Facebook. Wil je meer inspiratie over onze bevindingen in Milaan? Bekijk dan ons Pinterestbord.

#WORK_AREA#