De 2021 woon- en gordijntrends!

Wat is er in 2021 hip en happening op het gebied van kleuren, materialen en stoffen in interieurland? We vroegen het aan onze concept designer Bonnie Prins. We vroegen haar alles op het gebied van de woon- en interieurtrends in 2021!
Bonnie, wat valt er momenteel op in interieurland?
"De behoefte aan rust, kalmte en zachtheid in het interieur is heel groot. Dat komt doordat bijna alles zich thuis afspeelt. We hebben het nodig om ons af te sluiten van prikkels, een zacht interieur helpt daarbij. Zo wordt er volop gespeeld met beige, zand en crème tinten. We zeiden het eerder al: beige is het nieuwe grijs en die trend zet door."


Hoe wordt deze zachte trend gecombineerd met materialen en stoffen?

"Een interieur met veel naturellen maak je spannend door contrasterende materialen te combineren. Ook dat zien we veel terug dit jaar: kalkwit met glanzend beige, wolkerige structuren en matte metalen. Denk aan bouclé stoffen, geborsteld metaal, ruw linnen en glad geschuurd hout. Het samenspel van zachte tinten en diverse materiaalsoorten geven je huis een chique uitstraling. Onze gordijnstof Adjust is een van de vele stoffen die prachtig bij deze stijl passen"


Is er naast de neutrale interieurstijl een opvallendere stijl die populair is dit jaar?
"Ja, de ‘sunkissed’ woonstijl met iets intensere kleuren. Ik noem het zo omdat veel voorwerpen, stoffen en meubilair ondergedompeld lijken te zijn in tinten van de zonsondergang. Ze doen het interieur opleven en hebben vaak curvy vormen; vrouwelijk en zacht. Denk bij 'sunkissed' aan goudgeel, het schitterende van zand, een spat oranje, een beetje lila en peach. Ook gaan we veel neo-naturellen zien: een heel licht kleurtje zoals subtiel vanille en poederachtig roze. Onze gordijnen Day dream, Vesper en Miro blenden prachtig in de sunkissed woonstijl."
Is er een trendkleur dit jaar die uniek en anders is?
"Los van de genoemde trends steelt blauw de show in interieurwereld. Je zou het niet denken, maar blauw zorgt voor rust. De kleur geeft diepte waardoor een kamer ruimtelijker lijkt dan die is. Vooral in deze periode van veel thuis zijn, is dat ideaal. Je kunt blauw ook prachtig mixen met tinten oranje en messing.Heb je nog één laatste woontrend?
"We kennen het Scandinavische interieur met prachtige designmerken die je optimistisch doen stemmen. Dit jaar mixen we die stijl met de Japanse, ook wel Japandi genoemd. Beide stijlen hebben minimalisme, functionaliteit en het gebruik van natuurlijke en hoogwaardige materialen gemeen. De basis is eenvoudig, maar chique en de accentkleuren zijn vergrijsd. Van ijzig blauw tot stoffig roze met zwarte accenten, messing en houtkleurige details. Zo creëer je een bijzondere en uitgesproken interieurstijl die tegelijkertijd ingetogen en rustig oogt. Ook weer ideaal in deze tijd. Onze gordijnstof Shapes blendt waanzinnig goed in de Japandi woonstijl"


Tot slot: wat is er anders ten opzichte van vorig jaar op het gebied van gordijnen?
"Opvallend is dat we steeds meer gordijnen gaan zien! Ook worden ze in het interieur gebruikt als statement piece: een pronkstuk. Basisinterieurs waarin je gordijn uitspringt in kleur, dessin en hoogte. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect. Bij Vadain vinden we dat ook en laten we dit terug komen in onze aanstaande collectie. Verder speelt door de behoefte aan rust en zachtheid, textiel een grote rol in 2021. Kussens, vloerkleden, plaids en gordijnen!"

#WORK_AREA#