Rough Purity en Perfectly Balanced

Vadain is al een tijdje fan van de Scandinavische woonstijl en laat dat ook in deze collectie weer zien. Een Scandinavische inrichting straalt rust uit en is vrij sober. De meest gebruikte ‘kleur’ is wit en daarnaast worden verschillende grijzen en naturellen gebruikt. Ter contrast zie je vaak zwarte of pastelkleurige accenten toegevoegd. Deze stijl is niet kil, wat je misschien zou verwachten vanwege al het wit. Door het vele blonde hout en allerlei toepassingen van mooi textiel, straalt het Scandinavische huis warmte uit. Gordijnen maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Vadain vertaalde de Scandinavische woontrends naar nieuwe, mooie gordijnstoffen in passende tinten voor twee woonstijlen, namelijk het stoere en robuuste en het typische frisse Zweedse interieur.


Rough Purity
In een stoer en robuust interieur zie je veel mooie, onbewerkte materialen zoals hout, linnen en metaal. Het kleurgebruik is vaak basic; grijs, naturellen, wit en linnen met accenten in zwart. De stoffen uit de collectie van Vadain bevatten mooie structuren en enkele zijn geweven met kleine percentages linnen, wat een natuurlijke uitstraling aan de stoffen geeft. De foto’s van deze stoffen zijn gemaakt bij  stylist, blogster eigenaresse van de pop up shop Thuis!, Marieke Rusticus. Haar interieur ademt ‘Rough Purity’ en de bijzonder geconfectioneerde gordijnen versterken deze natuurlijke, stoere woonstijl.Perfectly Balanced
De materialen, de kleuren en de puurheid van het Scandinavische interieur, zorgen voor een perfect balans in huis. Veel wit, in combinatie met pastellen, vuren- of licht eikenhout en accessoires zonder poespas. Dit is allemaal kenmerkend voor deze interieurstijl. De kleuren en het licht doen vrouwelijk aan, maar dit interieur is zeker niet ‘overgedecoreerd’. Hier geldt ‘less is more’: beter een paar in het oog springende details, dan een huis vol spullen. De stoffen die Vadain voor deze stijl heeft gecollectioneerd zijn verfijnd, soepel en modern in wit, pastelkleuren en zachte poedertinten. Het combineert allemaal prachtig met stoere accenten in zwart.

De Scandinavische woontrend waait niet over, het is een blijvertje en wij genieten er met z'n allen volop van! Wil je nog meer inspiratie voor je interieur? Kijk dan eens op ons Pinterestaccount.
#WORK_AREA#