Modern Nomad: op reis in je eigen huis

We maken steeds vaker reizen omdat we meer willen zien en beleven. Tegenwoordig reizen we probleemloos van de hoge berglandschappen in China naar de geraamtekust van Namibië. Onze lust naar nieuwe ervaringen is sterker dan ooit en dat weerspiegelt zich in ons interieur. Een ontwikkeling die je ook terugziet in de interieurtrend Modern Nomad. Nieuwsgierig hoe je deze trend kunt toepassen? Wij geven je inspiratie!


Aangewezen op je eigen creativiteit
Nomaden trekken van plek naar plek en maken in no time van hun plekje een ‘thuis’. Ze zijn daarbij aangewezen op hun eigen vindingrijkheid en creativiteit. Deze levensstijl is een belangrijke inspiratiebron voor de interieurtrend Modern Nomad. De combinatie van een modern interieur met een vleugje creativiteit van de etnische levensstijl bieden je de mogelijkheid om te reizen door je eigen huis, jouw thuis.Mix ‘n match
Waar we in de vorige trend voornamelijk zachte aardetinten zagen, maakt Modern Nomad plaats voor warme aardetinten als terracotta, dieprood en framboos. Deze tinten worden gecombineerd met stoere materialen als leer, rotan en robuust hout maar ook met zachte materialen als linnen, katoen en wol. Mix ’n match er gerust op los want de verschillende prints zorgen voor een nonchalant karakter.


Omringd door herinneringen
Laat zien welke schatten je hebt verzameld tijdens het reizen, zodat je interieur een plek is waar je wordt omringd door herinneringen. Een doorgestikt wandkleed, rotan mand of kussen met een etnische print geven nét dat beetje extra. Styling is everything! Bekijk onze Pinterest voor meer inspiratie. 
Inspiratiebron voor de nieuwe collectie
Textiel is een belangrijk aspect binnen deze trend. Door het gebruik van zachte, geweven materialen wordt geborgenheid, warmte en zachtheid gecreëerd. En dat is precies waar Modern Nomad voor staat. In de nieuwe collectie van Vadain zie je deze trend dan ook goed terug. Deze bijzondere collectie bestaat uit etnische dessins, een nieuw kleurenpalet en een diversiteit aan interculturele texturen en structuren.


Meer interieurtips? Volg ons dan via Instagram en Facebook.

#WORK_AREA#