De 'revival' van kurk

Heb jij de interieurtrend van 2017 in huis? Die is stoer ja, en robuust. Het is een combinatie van allerlei natuurlijke materialen en kleuren. Moeder Natuur heeft óók een grote invloed op de stoffen uit de voorjaarscollectie van Vadain. Terecht, want haar schitterende kleuren en diversiteit in materialen, zorgen voor een fris en rustgevend huis. Jouw thuis. 

Ecologische materialen
Voor deze interieurstijl blikken we terug naar de jaren ’70. Designers gebruiken, net als toen, de enorme verscheidenheid van natuurlijke en ecologische materialen zoals glas, metaal, keramiek, hout en kurk. Die duurzame materialen sluiten perfect aan op de algemene duurzaamheidstrend. Ze zorgen voor minder milieubelasting tijdens het productieproces en de producten dragen enorm bij aan het wooncomfort. We zoomen in op kurk, want kurk is te gek. Wist je dat?Veelzijdig en functioneel
Kurk heeft naast een vochtregulerende en ademende werking ook brandvertragende, energiebesparende, isolerende en geluiddempende eigenschappen. Het is dus niet meer dan (eco)logisch, dat dit natuurproduct weer opduikt. Maar, zo functioneel als kurk is, zo mooi is het ook. De warme uitstraling en het prettige aangezicht combineren perfect met andere natuurlijke materialen. Je ziet kurk terug als vloer en klein meubilair, in accessoires, maar ook op wanden om bijvoorbeeld notities op te prikken. 
Combineer kurk en textiel
Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik in de landen rond de Middellandse zee. Dat past bij de aardetinten en zeegroene en –blauwe kleuren die we dit jaar terugvinden in de Nederlandse woonkamers. Bij de totstandkoming van de nieuwe gordijncollectie van Vadain, voerde die ‘natural look’ ook de boventoon. De stoffen hebben veelal een groot percentage natuurlijke garens en dat is direct terug te zien in de stofstructuren, de soepele valling en in veel gevallen de zachtheid van de stof. Daarom sluiten de gordijnen van Vadain in alle opzichten goed aan op materialen uit de natuur, zoals hout, glas, keramiek, metalen en ja ‘natuurlijk’… kurk. 


Wil jij ook een beetje kurk in huis? Maak dan bijvoorbeeld een prikbord van gerecyclede wijnkurken.

#WORK_AREA#